FOTOPRINT


 

Formaten

Elk formaat is in principe mogelijk. Ook buitenformaten. Op onze inktjet machines kunnen wij tot 150cm drukken met een beeldkwaliteit van 1600 dpi. Onze eco-solvent en latex machines drukken tot 160cm breed met 1200 dpi resolutie. Onze UV printers kunnen rechtsreeks printen op harde materialen. Zelfs uw binnendeur is mogelijk! Alles tot een dikte tot 15 cm kan bedrukt worden. Hier zijn breedtes tot 300cm in 1 stuk mogelijk.

 

Materialen

IMPRENTA biedt topkwaliteit met zeer snelle leveringstermijnen en dit op verschillende kwaliteiten van papier. We hebben alle papierkwaliteiten op stock liggen zodat we u zeer snel kunnen verderhelpen.

Inktjetpapier

Voor elk budget hebben wij de oplossing. Dit ‘budget’fotopapier is een echte topper. Bijzonder knap resultaat waar kleuren echt tot hun recht komen aan een zeer scherpe prijs.

Fotopapier

Fotopapier is er in mat of gloss. Dit kwalitatief hoogstaand materiaal geeft een fantastisch resultaat. Fotografen kiezen hier resoluut voor!

Fine-art-papier

Wil u echte museum kwaliteit, ook dat is mogelijk met Fine-art papier gecombineerd met een inkjetdruk met maar liefst 12 kleuren!

Canvas

Canvas of schilderdoek is er in verschillende versies. Mat, semi-gloss of gelakt resultaat, het kan allemaal. U kiest zelf wat u wil!

Baches

Naast de klassieke PVC frontlit bach van 510 gr/m² is er ook de geperforeerde mesh versie van 350 gr/m², ideaal voor buiten.

Textiel

Dit materiaal is een topproduct. Met een hoogte van 250 cm en een onbeperkte lengte slagen wij erin om een volledige muur naadloos te behangen. Er is ook een zelfklevende deco texile versie verkrijgbaar. Dit product is verwijderbaar zonder lijmresten en ideaal om tijdelijk te gebruiken, maar ook voor lange periodes perfect bruikbaar.

Zelfklevende folie

'stickers' zijn digitaal beprintbaar. Uw foto, beeld, tekst, logo, alles is mogelijk. In 1 stuk of in grote aantallen. Wij drukken rechtsreeks op folies van 3M. Topkwaliteit verzekerd!

Plaatmateriaal

Naast papier en folies kunnen wij rechtstreeks drukken op plaatmateriaal. De 3 meest gebruikte plaatmaterialen zijn FOREX, DIBOND en GATERFOOM (kappa).

 

Machines

UV print on-plate – 4 kleuren + witte inkt!

  • De HP SCITEX is een brede flatbed UV printer die een krachtige combinatie van superieure fotorealistische kwaliteit en hoge productiviteit samenvoegt. Deze machine laat toe om snel én kwalitatief reclamedrukwerk rechtreeks op de drager te drukken.
  • Nieuwste aanwinst in ons machinepark is de Roland VersaUV LEJ-640F. Deze printer behoort tot de nieuwste generatie ‘flatbed printing machines’. Rechtstreeks drukken op het plaatmateriaal en dit met een dubbele witte printkop. Hierdoor kunnen wij op transparante ondergronden drukken met een zeer hoge resolutie!

HP SCITEX
HP SCITEX Printer
Roland VersaUV LEJ 640F
Roland VersaUV LEJ 640F (Angled)

 

Inktjet – 12 kleuren!

Canon 8300 en 9400 met maar liefst 12 inktjet kleuren.
Echte fotografische kwaliteit kan men behalen met onze 4 canon printers. Deze machines drukken met maar liefst 12 kleuren, een unicum in de digitale printwereld. 12 printkleuren slagen erin om meer diepte te geven aan uw foto, kortom in combinatie met het juiste fotopapier printen we echte museumkwaliteit. Met deze print worden o.a. de diasec afwerking aangeboden.

Canon IPF8300
Canon IPF8300
Canon IPF9400
Canon IPF9400

 

Eco-solvent – 4 kleuren

Voor alle reclametoepassingen, zowel binnen als buiten zijn er onze 2 Mutoh 1624 printers en de Roland Versa Art. Deze 'bewezen' druktechniek is ideaal voor reclamedrukwerk op rolgedragen materiaal. Posters, zelfklevers en textiel zijn maar enkele voorbeelden waarvoor deze machines gebruikt worden.

MUTOH 1624
MUTOH 1624
Roland Versa Art
Roland Versa Art

 

Latex – 6 kleuren

HP latex 360
HP latex 360

De nieuwste techniek in digitaal drukken is ongetwijfeld druk met Latex kwalijk. Omwille van de krasvastheid van dit product is een print onmiddellijk na het printen bruikbaar voor gebruik. Geen droogtijden meer! Met 6 kleuren doen we net iets beter dan de klassieke 4 kleuren-printers. Belangrijkste eigenschap van onze HP latex 360 is de milieuvriendelijke inkten. Uiteraard past dit in ons ecologisch plaatje, we waren immers niet voor niks het eerste ecologische fotolabo in Belgie!

Sublimatie

De Epson sublimatieprinter is een hoogwaardige grootformaat printer met sublimatie-inkten. Deze machiens zijn specifiek ontwerpen voor het sublimeren van polyester. De topcoating van ChromaLuxe panelen bestaan uit polyester. Door de panelen te verwarmen kan de sublimatie-inkt ‘vergast’ worden in de polyster toplaag, met ongezien heldere resultaten.

Epson SureColor F6070
Epson SureColor F6070